Bissau-Guineában az igen kedvező ökológiai adottságoknak köszönhetően az agrárszektorban a zöldség és gyümölcstermesztés a fő irányzat. Jelenleg csak kesudiót exportál az ország, de van lehetőség földimogyoró, friss gyümölcsök és zöldségfélék tömeges termelésére és exportálására is.
A családok saját ellátásra termesztenek, de lenne igény nagyüzemi termelésre is, ha rendelkeznének mezőgazdasági kisgépekkel és nagy teljesítményű traktorokkal és betakarító gépekkel.
A lakosság fő étele a rizs. Sajnos jelenleg ez is import termék lett, pedig van a termesztéshez elegendő jó minőségű földterület. A gabonafélék megnövekedett termelésének vonzataként szükséges lesz ezek nagyüzemi feldolgozása is. (Liszt; pékség; állati takarmányok).
A mezőgazdaságilag megművelt területek aránya jelentősen megnőtt az utóbbi időszakban. Hála a kedvező ökológiai adottságoknak, Bissau-Guinea termel számos fajta gyümölcsöt és zöldséget. Az ismertebb gyümölcsök például a kesudió, mangó, narancs, avokádó, guava és számos, európai ember számára ismeretleneket is, mint a cola, pinha, Otaheite egres, tamarinda, jaca. Telepítési területei jelentősen nőttek. Jelenleg kesudióból, az utolsó kampány véget értével számoltak, mintegy százezer tonnát. Ez az eredmény Bissau-Guineát a világ hatodik legnagyobb kesudió termelőjévé tette.
Az alábbi szakmai ágazatok fejlesztésében szeretnénk elsősorban tevékenykedni:
- Helyi és regionális raktárházak, hűtőházak létesítése és működtetése.
- Élelmiszeriparban – üdítő italok, gyümölcs párlatok és egyéb égetett szeszek gyártása
- Pálmaolaj sajtoló és feldolgozó üzem
- Konzervipari beruházások – jellemzően a helyi mezőgazdasági termékekre és a húsiparra
- Vágómarha és sertés tenyésztés, illetve tejipari beruházások
- Csirke és egyéb szárnyas haszonállatok tenyésztő telepei
- Tengeri és a folyami halászat fejlesztése. Haltenyésztő telepek, tengeri és folyami haszonhalak
- Bőrfeldolgozás a ruházati iparban